Aksjonærers innsynsrett i eget selskap

Artikkel av: advokat Sigrid Nysted, Bing Hodneland advokatselskap i Bing Hodneland advokatselskap DA.

 
Aksjonærminoritetens rett til innsyn i eget selskap er underlagt betydelige begrensninger. Ledelsen bør imidlertid vurdere å tilgodese aksjonærenes informasjonsbehov i større grad enn hva som følger av aksjelovens minimumskrav.

Enkeltaksjonærer har ingen alminnelig innsynsrett i selskapets forhold
Aksjonærer vil ofte ha et ønske om innsyn i opplysninger om selskapet de har aksjer i, utover den informasjonen som er offentlig tilgjengelig eller som ledelsen på eget initiativ formidler til aksjonærene. Ønsket kan være relatert til konkrete saker eller til mer generelle forhold som f.eks. selskapets forvaltning, økonomi, kontrakter eller strategiske planer. Ettersom aksjonærene eier selskapet, er det nærliggende å tenke at enhver aksjonær har en ubetinget rett til innsyn i alle opplysninger om selskapet. Slik er det likevel ikke.

Klikk her for å gå til Hegnar.no og lese hele artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.