Trenger du regnskapsfører ?

Trenger jeg regnskapsfører ?  Dette er spørsmålet mange grundere spør seg selv.  Ofte er det økonomiske hensyn som gjør at spørsmålet kommer frem, fordi kostnader til regnskapsfører vil komme på toppen av øvrige kostnader – og som regel er ikke penger det oppstartsbedriften har mest av.

Det som mange glemmer å spørre seg selv, er hva kan en regnskapsfører bistå med ?  Mange av de autoriserte regnskapsførerne i dag har en allsidig bakgrunn og lang erfaring som gjør dem til meget kompetente rådivere som også kan bistå oppstartsforetaket med råd og veiledning som kan utgjøre forskjellen mellom en vellykket oppstart og en konkurs.

En regnskapsfører behøver nødvendigvis ikke koste så alt for mye – mye avhenger av hvor mye du gjør selv og hvor god orden du har i dine egne papirer. En veldig vanlig løsning, er at grunderen selv forestår fakturering og oppfølging av innbetalinger og betaling av regninger, så forestår regnskapsfører bokføring av kostnader, lønnskjøring og innrapportering av merverdiavgift og skatt/arbeidsgiveravgift og utarbeidelse av ligningspapir og årsregnskap (dersom dette er pliktig).

Det finnes ingen krav om at du skal bruke utenforstående til å hjelpe deg med regnskapet, bare resultatet blir korrekt. Og det vil uansett være ditt eget ansvar. Men de fleste som driver en virksomhet av noe omfang, vil finne ut at de sparer mye tid på å sette bort arbeidet til noen med tilpasset erfaring og teknologi.

Ta kontakt for en gratis og uforpliktende konsultasjon, så vil jeg i løpet av samtalen kartlegge hvor stor del av regnskapsførselen du kan gjøre selv. Det er mulig å selv forestå løpende bokføring, og la regnskapsfører forestå utarbeidelse og innsending av ligningspapirer og årsregnskap.

Legg igjen en kommentar