Redusert oppbevaringstid utsatt i ett år

Lovendringen om redusert oppbevaringstid for regnskapsdokumentasjon fra ti til fem år, som formelt trer i kraft fra 1. februar, får ingen reell betydning. «Overgangsregler» gitt i dag fastslår at all regnskapsdokumentasjon fortsatt må oppbevares i ti år.

– Det som nå skjer er en ren utsettelse av en lovendring vedtatt av et samlet Storting, sier adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen.

Utsettelsen skal brukes til å utrede om det foreligger behov for krav om lengre oppbevaringstid enn fem år for enkelte typer dokumentasjon. Skattedirektoratet skal utrede dette innen 13. juni 2014. Utredningen skal deretter på høring. Departementet varsler at eventuelle endringer i reglene vil bli fastsatt innen utløpet av 2014.

Les hele saken hos revisorforeningen

Kortversjonen er IKKE KAST REGNSKAPSMATRIELL FØR DET ER GÅTT 10 ÅR.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.